maanantai 22. toukokuuta 2017

Onko tää avaruusmaketti?

– No niin. Aamu valkenee auvoisana täällä Oulussa Transtech Oy:n suunnittelupajallaMinulla on pitkällisten ponnistelujen jälkeen haastateltavana vuoden ympäristöhenkilö. Tai -hahmo. Kuuluisa sininen ympäristöaktivisti suoraan vieraalta planeetalta! Kuvailisitko omin sanoin, kuka oikeastaan olet ja mistä…
 - Eiei! Pahoittelut! Nyt sinne Päästöttömän Päivän lähetykseen tuli väärää kuvaa. Tuo on opaskoira Laika, ihan tältä planeetalta eikä lainkaan sininen. Laika on täällä pikaratikan puisella vaunumaketilla testaamassa, mikä olisi paras näkövammaisten istumapaikka. Myös koiran pitää nimittäin mahtua matkustamaan mukavasti. Mutta siis, saanko pyytää: nyt kuvaa ympäristöaktivisti Välkystä!
- Tota. Uh. En taas mahu.
- Mitä ihmettä touhuat, Välkky? Jos saan kysyä.
- Sä aina kyselet. Nyt en pääse karkuun. Epistä.
- Totta. Loistouutisia Päästöttömään Päivään: Vihdoinkin saamme haastattelun purkkiin! Välkky, oletko sinäkin maketilla testaamassa tulevan pikaratikan esteettömyyttä ja käytettävyyttä?
- Joo. Ohjaamon ovi vois olla isompi...
- Entä vaunun niiaustoiminto? Mitä mieltä olet siitä?
- Hyvä homma! Et sä niin pöljiä kysykään. Reija Lampinenkin pääsi kyytiin.
- Tämä ilahduttaa varmasti myös yleisöä siellä Päästöttömässä Päivässä. Ratikkahan on päästötön, sähköllä kulkeva liikenneväline. Ja sen sähkö tuotetaan - aivan kuten sähköbussienkin - pohjoismaisella tuuli- ja vesivoimalla. Kun vaunut vielä tällä tavalla etukäteen testaamalla muokataan mahdollisimman esteettömiksi, voimme iloksemme todeta, että... Välkky! Mihin se nyt katosi? Eihän tämä ole todellista. Ohjaamon ovi oli sittenkin liian suuri!
- Mut ohjaamo on just sopiva! Jeeee! Ajetaanko Albergan Espalle? Tosin mulla on ensin yks palaveri.
- Palaveri?
- Joo, HKL:n Ollipekka Heikkilän ja Ville Sjöholmin kaa. Ne lupas kertoo mulle lisää avaruusmaketista!
- Jaahas. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin päätän selostuksen täältä kiskokalustovalmistaja Transtech Oy:n pajalta Oulusta. Välkkymisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti